Rosenborg - Olympiakos (Hellas) 5-1 (3-0)

Lerkendal Stadion
16 038 tilskuere
Mål: 1-0 Harald Martin Brattbakk (13), 2-0 Roar Strand (32),
3-0 Strand (43), 4-0 Sigurd Rushfeldt (56), 4-1 Peter Ofori-Quaye
(69), 5-1 Brattbakk (79).
Dommer: Hugh Dallas, Skottland.
Gult kort:
Mirza Varesanovic, Olympiakos.
Lagene:
Rosenborg (4-3-3): Jørn Jamtfall - Vegard Heggem, Christian Steen, Erik Hoftun, André Bercdølmo - Roar Strand, Bent Skammelsrud, Runar Berg - Harald Martin Brattbakk, Sigurd Rushfeldt, Jahn Ivar Jakobsen.
Olympiakos (4-4-2): Kyriakos Tokhouroglou - Mirza Varesanovic, Kyriakos Karataidis, Georgios Anatokalis, Grigorios Georgatos (Peter Ofori-Quaye fra 60.) - Stylianos Giannakopoulos (Andreas Niniadis fra 54.), Petros Passalis, Ilia Poursanidis, Predrag Djordjevic - Aleksios Aleksa~dris, Ilija Ivic (Sinica Gogic fra 74.).


Hjemmebanen:

Hjemmebanen finner du stoff om kampen fra forskjellige aviser og blader, bl.a. Dagbladet, Nettavisen og Bladet Fotball

Adresseavisen:

 • Målfesten til RBK gledet mest
 • Høstlig massesuggesjon!
 • - Grekerne kunne ikke fotballens ABC
 • Publikum ropte på Jørn
 • Slik spilte RBK

 • Trondheim (NTB-Jørn J. Fremstad): Rosenborg brukte 43 minutter på å knekke Olympiakos på Lerkendal onsdag kveld. Roar Strand løp grekerne i senk og laget to praktfulle mål da trønderne vant 5-1.

  Vanligvis er ikke feier Strand den som stjeler overskriftene. Sliteren på høyresiden er grovarbeideren, men mot Olympiakos regisserte han den utrolige målfesten. Grekerne ga Rosenborg-spillerne mye rom å løpe i, og det passet Roar utmerket. Han var over alt på Lerkendals regnvåte gressmatte.
  - Det var perfekt for meg. Backlinjen deres var litt skjev, og det utnyttet vi brukbart. Flomlys, fuktig gress og mye publikum tenner meg litt ekstra. Nå har jeg antydning til krampe, men det spiller ingen rolle, sa Strand.
  Etter at Harald Brattbakk ordnet 1-0 snaue kvarteret ut i kampen, var det Strands tur. 32 minutter var spilt da han snappet en dårlig klarering og dundret ballen i langhjørnet.

  Kokte over

  11 minutter senere var den utrettelige midtbanespilleren på farten igjen. Mini la en perfekt stikker, og Strand sendte ballen i en vakker bue over keeper Kyriakos Tokhouroglou. Det var Strands niende europacupmål. Det sto 3-0, og Lerkendal var i kok. Maken til spill har ikke trønderne sett før mot gode internasjonale motstandere. Likevel var det rolig i RBK-garderoben etter kampen.
  - Det var skremmende rolig. Årsaken var nok at målene kom tidlig, og at vi følte at vi hadde kontroll. Motstanderen skuffet litt, men vi gjorde dem dårlige også. Dette var nok noe av det beste vi har gjort, spesielt før pause, fortalte Strand. Han beskrev målene sine slik:
  - Jeg traff skikkelig godt på det første, men spillet var bedre i forkant av det andre. Jeg følte at jeg hadde kontroll, og det var bare å lobbe over keeper, sa Strand etter sin beste kamp for året.

  Småskadet

  - Mange småskader har gjort at jeg har vært på det jevne i år. - Hva skal til for at nøkterne Roar Strand tar av? - Jeg vet ikke. Score tre ganger i en mesterligakamp kanskje, smilte banens beste spiller.
  Rosenborg tok tak i kampen fra start, med Bent Skammelsrud i regien. Upresset fikk kapteinen fordele ballene fra sin sentrale midtbaneposisjon, og angrepene bølget mot gjestenes mål. Mini ga høyreback Mirza Varesanovic så store problemer at dommeren tidlig måtte fram med det gule kortet. På motsatt side kom Vegard Heggem fram på farlige raid gang på gang. Det var angrepsfotball på sitt beste.

  Snek seg fram

  Egentlig var det bare et tidsspørsmål før 1-0 ville komme, og det startet selvsagt hos Skammelsrud. Med sin følsomme venstrefot serverte han ballen til Sigurd Rushfeldt. Han fant Brattbakk, som hadde sneket seg fram til bakerste stolpe, og måltyven framfor noen headet utagbart i nettet.
  Etter pause fortsatte Rosenborg der de slapp, med å skape sjanser. Fire minutter ut i omgangen burde Rushfeldt satt inn 4-0. Alene med keeper forsøkte han uegoistisk å finne Brattbakk, men pasningen var ikke presis nok.

  Hovmester Mini

  Rush tok sitt monn igjen sju minutter etter. Mini var hovmester, millionkjøpet fra Tromsø steg til værs og headet ballen i nettet. Etter hvert ville hele Rosenborg-laget gjerne være med å angripe, og det straffet seg. 20 minutter før slutt reduserte innbytter Peter Ofori Quaye, men det spilte liksom ingen rolle.
  Dette var nemlig Rosenborgs kveld fra ende til annen, og trønderne ville selvsagt ha det siste ordet. Brattbakk var fortsatt målsugen, og da Runar Berg spilte ham fri takket han med å score sitt europacupmål nummer 12.

  Steen holdt mål

  På forhånd ble den ferske midtstopperen Christian Steen utpekt til Rosenborgs svake punkt. At han manglet rutine var ikke merkbart på Lerkendal den store kvelden for norsk fotball. Kontant i duellene, og godt understøttet av stopperkollega Erik Hoftun, ryddet 20-åringen opp.
  - Det gikk greit, selv om overgangen fra 2. divisjonsfotball med andrelaget er stor. Det var enormt viktig å ha Erik ved siden av meg, sa Steen.


  Tabell, Champions League, gruppe D

  Real Madrid 2 2 0 0 6-1 6 Rosenborg 2 1 0 1 6-5 3 Olympiakos 2 1 0 1 2-5 3 Porto 2 0 0 2 0-3 0
  Tilbake til oversikt over kamprapporter